Tijdens de uitvaart

Na de eerste schok van het overlijden van een dierbare komt er veel op je af. Binnen korte tijd zijn er meteen al wat beslissingen te nemen over het afscheid.

Een afscheid gaat bijna altijd gepaard met verdriet, wat ik helaas niet kan wegnemen. Wel kan ik je bijstaan in het vormgeven en regelen van de uitvaart. Samen zorgen we voor een mooi en persoonlijk afscheid, dat recht doet aan je dierbare en die hem of haar een laatste eer bewijst. Ik neem je al het werk uit handen dat je liever niet zelf doet, zodat jij je kan richten op het afscheid en alle emoties die daar bij horen.

CONTACT
Van der Wou

Nicole van der Wou

Een hand om aan vast te houden

Geboren worden en doodgaan zijn de twee belangrijkste momenten in een mensenleven. Op de dag van de uitvaart is het belangrijk dat de nabestaanden zich kunnen focussen op het afscheid; hun laatste momenten samen met de overledenen. Je hoeft je dan ook geen zorgen te maken over de organisatie: je kunt erop vertrouwen dat het afscheid zo verloopt als we vooraf besproken hebben.

maak kennis
Van der Wou

Rouwvervoer

Op de dag van de uitvaart zorgen we ervoor dat je overleden dierbare op gepaste wijze wordt vervoerd. Net als in de rest van de uitvaart, kun je dit zo persoonlijk maken als je zelf graag wilt.

Zo kunnen we een route bespreken, die langs het huisadres of een favoriete plek van de overledene leidt. Maar ook in het vervoersmiddel zelf en de rest van de rouwstoet zijn verschillende mogelijkheden. Aangekomen op de plaats van de afscheidsceremonie kun je ervoor kiezen om samen met andere nabestaanden de overleden dierbare naar binnen te begeleiden. Je kunt dit doen door samen de kist te dragen of naar binnen te rollen op een baar. Als je dit liever niet zelf doet, zorgen wij er uiteraard voor dat dit met alle respect gebeurt.

Van der Wou

Afsluitend samenzijn

Na afloop van de uitvaart is het fijn om samen met de gasten na te praten en herinneringen op te halen.

Dit afsluitende samenzijn kan traditioneel ingevuld worden met een koffietafel in een ruimte van het crematorium of uitvaartcentrum, maar er zijn meer mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor een hapje en een drankje in je favoriete restaurant, waar je samen mooie herinneringen aan hebt, of een biertje in de stamkroeg. Alles is mogelijk en ik help je graag om ook dit samenzijn zo mooi en persoonlijk mogelijk te maken.

Coronavirus en uitvaart

Nabestaanden vragen zich natuurlijk af wat het betekent wanneer er een dierbare komt te overlijden aan het coronavirus. Van der Wou uitvaartzorg volgt de ontwikkelingen rondom het coronavirus en geeft op deze pagina eventuele updates met betrekking tot het virus en een uitvaart. Van der Wou Uitvaartzorg volgt hierin de instructies van het RIVM en de GGD.

 

Wij hebben de meest gestelde vragen op een rijtje gezet.
Staat je vraag er niet bij? Stel deze dan aan ons via 0162-386450

LEES MEER

Van der Wou
0932305e733c2ed2a9e_bloemen-kerk-uitvaart-dienst-uitvaart dienst
Van der Wou
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

LEES VERDER
Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

LEES VERDER
BLOEMEN BESTELLEN

BLOEMEN BESTELLEN

LEES VERDER
Na de uitvaart

Na de uitvaart

LEES VERDER