Na de uitvaart

De dagen in aanloop naar de uitvaart leef je vaak in een roes, het rouwproces komt vaak pas (veel) later op gang. Daarnaast zijn er ook na de uitvaart nog een hoop zaken die nog geregeld moeten worden.

Misschien wil je bedankjes versturen, een advertentie plaatsen in de krant of heb je een vragen over asbestemming, grafmonumenten of de financiële en administratieve zaken die nog geregeld moeten worden. Ook na het afscheid kun je me nog altijd bellen en sta ik voor je klaar met hulp en advies.

CONTACT
Van der Wou

Nabestaanden-account

Na afloop van het afscheid ontvang je van mij een unieke inlogcode van een Nabestaanden-account, waar je een handig overzicht vindt van financiële en administratieve zaken die nog geregeld moeten worden.

Een paar weken na het afscheid neem ik contact met je op om te horen hoe het met je gaat. Wellicht heb je nog vragen, zijn er praktische zaken die nog geregeld moeten worden of kan ik je op een andere manier helpen. Voor mij is deze nazorg vanzelfsprekend en daarom kosteloos. Wanneer je hier geen behoefte aan hebt, heb ik daar uiteraard alle begrip voor.

Van der Wou

Asbestemming

Wanneer de wens van je dierbare bekend is, dient de as volgens die wens te worden bewaard of verstrooid. Als de wens niet bekend is, mag je samen met andere nabestaanden bepalen welke bestemming de as krijgt.

Hierin zijn verschillende mogelijkheden. In basis kun je ervoor kiezen om de as te bewaren of om deze te verstrooien. Waar vroeger vaak werd gekozen om de as bij te zetten in een columbarium of urnengraf, zien we tegenwoordig dat steeds meer mensen de as thuis bewaren. Dit kan in een mooie urn of in de vorm van een persoonlijk gedenksieraad, met daarin een beetje as.  Zo kun je je dierbare altijd dicht bij je dragen. Je kunt er ook voor kiezen de as te verstrooien. Dit kan op de strooivelden van het crematorium, maar je kan ook kiezen voor een andere plek, zoals het bos, het strand of een plek die van betekenis was. Uiteraard is een combinatie van beide ook mogelijk, waarbij een gedeelte van de as wordt verstrooid en een gedeelte bewaard. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden die binnen de wet geoorloofd zijn.

Van der Wou

Hulp bij rouw

Na het verlies van een dierbare kan het soms lastig zijn om de kracht te vinden om weer verder te gaan. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen en kun je hulp krijgen om om te leren gaan met rouw.

Iedereen gaat anders om met een verlies en voor de één líjkt het makkelijker dan voor de ander. Veel mensen vinden de kracht om na een verlies weer verder te gaan, met of zonder begeleiding. Makkelijk is het echter bijna nooit en hoewel je versteld kan staan van je eigen kracht, is steun uit je vertrouwde omgeving heel belangrijk. Erkenning en gedragen worden door de mensen om je heen geven troost bij elk verlies. Dat iemand je vraagt wat je nodig hebt, dat iemand er ‘gewoon’ voor je is, met je meevoelt en deelt in je verdriet. Van der Wou werkt samen met verschillende verlies en rouwtherapeuten om de nabestaanden de juiste begeleiding te kunnen bieden.

Van der Wou
0932305e733c2ed2a9e_bloemen-kerk-uitvaart-dienst-uitvaart dienst
Van der Wou
CONDOLEANCEREGISTER

CONDOLEANCEREGISTER

LEES VERDER
Uitvaartwensen vastleggen

Uitvaartwensen vastleggen

LEES VERDER
BLOEMEN BESTELLEN

BLOEMEN BESTELLEN

LEES VERDER
Voor de uitvaart

Voor de uitvaart

LEES VERDER