Blog: samenwerking

12 juli 2021 | Nicole

Een bijzondere samenwerking

Voortzetting familiebedrijf
De foto van Martien en Nicole samen markeert de start van een bijzondere samenwerking. Natuurlijk is een familiebedrijf niet vreemd en ja we hebben eerder samen gewerkt, maar toch….
Sinds medio 2018 heeft Nicole de overstap gemaakt van het HR werkveld naar het uitvaartwezen. Een overstap die werd ingegeven door een heftige gebeurtenis, maar die als positief gevolg heeft gehad dat Nicole haar roeping vond als uitvaartverzorgster.
 
‘Nou ik benijd jullie niet, altijd in dat verdriet’ en ‘Je kunt toch niks plannen zo met dat werk?’ en ‘Hoe doe je dat dan met je kinderen?’ en ‘Dan ben je dus ook altijd ’s nachts aan het werk’
 
Een greep uit de veel gehoorde opmerkingen die we te horen krijgen als we vertellen wat voor werk we doen.
Ja, we hebben veel te maken met mensen die de meest verdrietige tijd van hun leven doormaken. Vaak hebben ze afscheid moeten nemen van een al wat ouder iemand, maar regelmatig hebben we ook te maken met baby’s en jonge kinderen.
Het maakt niet uit welke leeftijd, niemand wil zijn dierbare graag afgeven. En zeker, het raakt altijd weer als je mensen zo intens verdrietig ziet zijn. Maar hoe fijn is het als nabestaanden kunnen voelen dat ze mogen leunen. Dat ze een steun hebben gevonden die hen door de aller moeilijkste dagen loodst en die hen helpt om keuzes te maken. Keuzes die men helemaal niet wil maken, maar die de situatie vereisen.
Op de dag van het afscheid tracht je het baken te zijn waar men steeds op kan terugvallen als het even niet meer gaat. Soms op de voorgrond, maar zeker zo vaak op de achtergrond om ervoor te zorgen dat alles soepel loopt. Ook als alles voorbij is, en het ‘normale’ leven weer begint. Ook dan zijn we er nog steeds en volgen we op gepaste afstand. Die leuning verdwijnt niet ineens.
 
Dus ja…..we hebben veel te maken met verdriet, maar wat is het een bijzonder vak en een eer dat je zo intens met de nabestaanden mag ‘werken’ om iemand een afscheid te geven wat hij of zij verdient.