Van der Wou Uitvaartzorg

Het overlijden… de dood. Het blijft altijd een lastig onderwerp. Het is natuurlijk ook nogal wat om je voor te stellen dat je er niet meer bent, dat je geliefden achterblijven en dat de wereld ‘gewoon’ doordraait. Het is al vaak gezegd en geschreven, maar in het leven hebben we slechts één zekerheid: wie geboren wordt, zal op een dag sterven.

Of er nu een geliefde is overleden na een ziekbed of totaal onverwacht, je zelf te horen hebt gekregen dat je niet lang meer hebt of je afscheid al wil doorspreken om zo je nabestaanden te ontlasten: het plannen van een uitvaart blijft een zware opgave met ontzettend veel vragen te beantwoorden. En elke keuze is even persoonlijk. Alles is goed, zolang je de keuze maakt vanuit je hart. Niemand die daar iets van hoeft te vinden.

MAAK KENNIS
Van der Wou

Nicole van der Wou

‘Een hand om aan vast te houden’

“Geboren worden en doodgaan zijn de twee belangrijkste momenten in een mensenleven. Ik vind het een voorrecht om mensen te mogen begeleiden in de periode tussen overlijden en uitvaart van een overleden dierbare. In deze periode is de familieband vaak heel hecht en telt alleen het verdriet en het verzorgen van een mooi persoonlijk afscheid. Ik beschouw het als een eer om je daarin bij te staan. “

MAAK KENNIS
Nicole van der Wou

Ervaringen

De keuze maken voor een uitvaartonderneming kan lastig zijn. Waar doe je goed aan? Hopelijk helpen de ervaringen van anderen die we bij hebben mogen staan je om een indruk te krijgen van onze dienstverlening en mogen wij er voor je zijn in een moeilijke periode in je leven.

LEES ERVARINGEN
Ervaringen
Van der Wou

Wensenboekje aanvragen of een codicil maken

Je wensen vastleggen in een codicil of wensenboekje

Met een codicil leg je wensen voor na je overlijden vast, zonder dat je daarvoor naar de notaris moet. Het is een vorm van een testament(je). Maar let op: er zijn strenge regels verbonden aan een codicil om rechtsgeldig te zijn. Let daarop als je een codicil gaat opstellen. Waar moet je bij een codicil rekening mee houden?

Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om erfgenamen in een codicil te benoemen. Ook mag je geen executeur in je codicil benoemen. In het codicil kun je wel regelen aan wie je bijvoorbeeld bepaalde sieraden, meubelstukken, schilderijen of boeken wil nalaten. Het codicil moet helemaal met de hand worden geschreven. Verder mogen de datum en je handtekening niet ontbreken. Als je ook een testament hebt laten opstellen, kun je de notaris vragen om het codicil aan het testament te hechten. Dan komt je codicil na je overlijden altijd “boven water”.

Let ook op met het “herroepen” van een oud codicil als je naar de notaris gaat om een testament te maken. Wil je niet dat je eerder geschreven codicil ongeldig wordt, dan kun je de notaris vragen om in je testament te zetten dat je codicil in stand blijft. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een nieuw codicil schrijven.

Aanvragen
Van der Wou

Mogelijkheden

Van der Wou
UITVAARTWENSEN VASTLEGGEN

UITVAARTWENSEN VASTLEGGEN

Ontdek Meer
AFSLUITEND SAMENZIJN

AFSLUITEND SAMENZIJN

Ontdek Meer
ROUWVERVOER

ROUWVERVOER

Ontdek Meer
GIDS NA OVERLIJDEN

GIDS NA OVERLIJDEN

Ontdek Meer
ASBESTEMMING

ASBESTEMMING

Ontdek Meer

Ervaringen

Ervaringen

9.6

Onze klantwaardering

Ontdek meer
Van der Wou

Uitvaartwensen vastleggen

Wil je er zeker van zijn dat jouw afscheid verloopt zoals jij het in gedachten hebt? Leg dan je wensen vast in een wensenboekje.

Het wensenboekje stelt je in staat om op voorhand na te denken over alle vragen die gesteld gaan worden rondom een overlijden. Je kunt de antwoorden op de vragen noteren in je wensenboekje, zo beknopt of zo uitgebreid als je wilt. Na je overlijden helpt het wensenboekje jouw nabestaanden, omdat ze het boekje kunnen raadplegen om te bekijken wat je wensen zijn na je dood.

Laat de mensen in je omgeving weten dat je een wensenboekje hebt ingevuld. Dan kunnen ze het erbij pakken op het moment dat het nodig is.

Wil je graag een wensenboekje ontvangen? Laat het ons dan weten, via de button ‘aanvragen’. We sturen het boekje dan graag naar je op.

AANVRAGEN

Zelf een ervaring insturen?

Het is niet nodig je naam en woonplaats achter te laten.
Dank alvast voor je reactie!

Formulier

Ervaring