Donorcodicil

Met je organen en weefsel kun je na je dood een leven redden of mensen een beter leven geven. Er is nog altijd grote behoefte aan donororganen zoals longen, lever, bot, nieren, hoornvlies, hartkleppen en huid.

Laat het weten

Helaas heeft ongeveer 80% van de Nederlanders nog geen donorcodicil. Registratie is niet verplicht maar het is wel een eenvoudige manier om te laten weten of je wel of geen donor wilt worden. Als je zelf beslist en dit kenbaar maakt aan familie of vrienden of via registratie, verzeker je je ervan dat er volgens jouw wens wordt gehandeld. Ook voorkom je dat jouw familie dit moeilijke besluit moet nemen op een emotioneel moment.

Afscheid na orgaandonatie

Het uitnemen van de organen en/of weefsels gebeurt met groot respect voor de overledene en de nabestaanden. Opbaring thuis of in een uitvaartcentrum blijft gewoon mogelijk. Bovendien hoeft de begrafenis of crematie niet te worden uitgesteld. Zo kan er toch op een waardige manier afscheid worden genomen van de overledene.

Informatie over donorschap

Wil je meer weten over de gang van zaken rond orgaandonatie na een overlijden of wil je een donorcodicil aanvragen? Bel dan met 0900 821 2166 of ga naar http://www.transplantatiestichting.nl.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.