Cremeren of begraven

Cremeren of begraven is een keuze die u ook kunt vastleggen in uw uitvaartwensen. Tegenwoordig kiezen iets meer mensen voor cremeren. Deze keuze wordt vaak bepaald door familietraditie of religieuze overwegingen. Het kostenaspect of de comfortabele aula's van een crematorium en de daarin aanwezige presentatiemogelijkheden kunnen ook van invloed zijn op de keuze.

Cremeren

De kosten van cremeren zijn meestal lager dan die van begraven. Dat komt omdat er geen grafrechten en onderhoud in rekening worden gebracht en u hoeft ook geen grafmonument aan te schaffen. Na de crematie dient u na de wettelijk voorgeschreven periode van één maand een beslissing te nemen over de asbestemming. Er zijn diverse mogelijkheden, zoals de urn met as thuis bewaren of laten bijzetten in een columbarium of urnengraf. U kunt er ook voor kiezen de as te verstrooien. Dit kan op de strooivelden van het crematorium of wellicht kiest u liever voor een bos of strand. Wij vertellen u graag wat wettelijk allemaal mogelijk is.

Begraven

Bij een graf hebben veel mensen het idee dat ze dichtbij hun overleden dierbare kunnen zijn. Het afscheid nemen gaat in hun beleving ook langzamer en op een meer natuurlijke manier. Veel mensen kiezen voor een familiegraf, om ook na de dood samen te kunnen blijven met hun partner en eventueel verdere familie. Op een begraafplaats krijgt u wel te maken met kosten voor huur en onderhoud van het graf en voor de aanschaf van een grafmonument. Sommige begraafplaatsen kennen strenge regels ten aanzien van grafmonumenten, terwijl andere meer ruimte geven aan persoonlijke inbreng. Wij zijn op de hoogte van de lokale regels en kunnen u precies vertellen wat wel en niet is toegestaan.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.