Verzorging overledene

Het verzorgen van uw overleden dierbare kan troost brengen. U bent dan ook van harte welkom ons te assisteren of om hierbij aanwezig te zijn. Als u dit liever niet doet, verzorgen onze professionele medewerkers uw overleden dierbare met alle respect. Samen met u bekijken we daarna of kapsel, gezichtsuitdrukking en gelaatskleur helemaal naar uw wens zijn, zodat uw overleden dierbare u weer vertrouwd is.

Keuze van de kleding

Misschien had uw overleden dierbare aangegeven welke kleding hij of zij wilde dragen. Als u dat niet weet, kiest u de onder- en bovenkleding die u het meest passend vindt. Kousen en schoenen zijn niet nodig, omdat deze bij opbaring niet zichtbaar zijn. Als uw overleden dierbare een bril droeg, is het mooi om deze ook tijdens de opbaring te laten dragen. Meestal wordt deze verwijderd bij het sluiten van de kist.

Rituele bewassing

Bij sommige religies volgt na overlijden een rituele bewassing. In de meeste ziekenhuizen en verpleeghuizen zijn hiervoor nog geen ruimten ingericht. Wij verlenen graag alle medewerking om een rituele wassing uit te voeren in een daartoe geschikt uitvaartcentrum.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.