Opbaring

Bij opbaren kunt u kiezen voor een uitvaartcentrum of thuis. Een combinatie is ook mogelijk. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen uw overleden dierbare eerst enkele dagen thuis te laten opbaren en daarna in een uitvaartcentrum, waar u mogelijk een uitgebreider condoleancebezoek kunt ontvangen. Wij vertellen u graag over alle mogelijkheden zodat u de keuze kunt maken die u het beste past.

Thuis opbaren

Steeds meer mensen kiezen voor een thuisopbaring. Op deze manier kan op een natuurlijke manier afscheid worden genomen in intieme kring. Van der Wou Uitvaartzorg kan u helpen aan alle benodigdheden zoals koeling en rouwschermen, zodat uw overleden dierbare kan thuisblijven tot aan de dag van de uitvaart. Ook thuis kunt u meehelpen bij de verzorging, als u dat wenst.

Opbaren in een uitvaartcentrum

Opbaring in een uitvaartcentrum is ook mogelijk. Vaak zijn er 24-uurs kamers beschikbaar waar u uw overleden dierbare 24 uur per dag kunt bezoeken in een huiselijke omgeving. Indien u hier geen behoefte aan heeft, is een rouwkamer ook mogelijk, waar u tijdens bezoekuren terecht kunt. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in de regio.

Opbaren in gesloten kist

Het kan zijn dat omstandigheden het nodig maken dat de kist gesloten wordt. Of wellicht was dat de wens van uw overleden dierbare. Toch kunt u ook met een gesloten kist een opbaring laten verzorgen. U maakt het dan persoonlijk door bijvoorbeeld een foto op de kist te plaatsen.

Kist sluiten

Als de overledene wordt opgebaard in een open kist, kunt u na het laatste rouwbezoek met de naaste familie zelf de kist sluiten, als u dat wenst. Vaak geeft dat bij nabestaanden een gevoel van intimiteit; u sluit samen een periode af. Indien u dat wenst, kunt u nog iets persoonlijks meegeven of een persoonlijke boodschap in de kist schrijven. Natuurlijk krijgt u altijd de gelegenheid om in alle rust afscheid te nemen.

Contact


neem contact op

Bel mij terug

Wij bellen u graag terug als u hier uw naam en telefoonnummer achterlaat.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist. U kunt uw browser vernieuwen door de nieuwste versie te downloaden en te installeren.